• Lev det Sunde Liv

Mit aller første blogindlæg

Igennem de seneste par år er jeg op til mange gange blevet spurgt om min rejse fra traditionel sekretær til kostvejleder. Hvorfor jeg valgte denne vej, om jeg gik all in fra day one, om jeg kan leve af det, om hvorfor jeg overhovedet skiftede karriere-retning i en alder af 40 år og mange flere spørgsmål.

I dag, efter længere tids kærligt ”pres” fra min mand og efter stor inspiration fra en god veninde om at starte med at blogge, har jeg taget hold på bylden.

Mit første indlæg kommer til at handle om hvorfor jeg pludselig en dag valgte at tage uddannelsen som kostvejleder. Hvorfor jeg pludselig skiftede karriere-retning efter næsten 20 år som chefsekretær, direktionssekretær og PA.

Det hele startede tilbage i slutningen af 2013, hvor jeg havde købt en rejse til min kære mand og børn i julegave. Desværre blev min mand syg og vi måtte afbestille rejsen. Det betød også, at der gik en sum penge retur på kontoen, som jeg valgte at benytte på en uddannelse, nu vi alligevel ikke kunne komme afsted.

Jeg har i flere år, af flere omgange, haft angst tæt inde på livet i nær familie. Min egen datter havde i perioder svært ved at styre gode og mindre gode mellemmåltider, så vi havde derfor som familie fokus på at forsøge at få nogle gode sunde måltider indført uden noget skulle gå hen og blive hysterisk. Derudover fik min far konstateret diabetes 2 også kaldt gammelmandssukkersyge.

Disse faktorer var alle med til at få mine tanker mere og mere ledt over på hvordan kost og motion kan påvirke ens helbred på godt og ondt. Jeg læste mig til en masse på nettet ift. kost og motion. Blandt andet om angst, motion og kost, om sukkersyge og livsstil og generelt om overvægt blandt børn og unge, og om hvordan man giver sine børn et fornuftigt forhold til sund kost og motion.

Dette åbnede mine øjne for, at man faktisk kan spise sig sund(ere) og i mange tilfælde også rask.

På daværende tidspunkt havde jeg et job i en stor international virksomhed som PA for den administrerende direktør.

Jeg var og er (desværre) ikke i så heldig en situation, at jeg er økonomisk fri til ikke at have et job med fast indtægt, har hverken arvet en masse penge eller vundet i lotto. Har ej heller en mand, som tjener så mange penge, at jeg kunne kvitte mit job og udelukkende gå efter drømmen om at blive selvstændig, så derfor blev valget at læse i fritiden ved siden af mit faste job.

I løbet af foråret 2014 blev jeg færdiguddannet kostvejleder fra At Work og startede på hobbybasis op med konsultationer og udarbejdelse af kostplaner i eget netværk dvs. blandt venner og familie. Langsomt blev min kundekreds bredere og bredere og efter 3 mdr. fik jeg mine første 10 kunder i forløb via mund til mund anbefalinger.

Mine største resultater indenfor det første år som kostvejleder på hobbybasis var min egen far, som gik fra at blive medicineret for sin sukkersyge til helt at stoppe medicinen i en alder af 70 år. Det var super stærkt gået af ham og qua mine anbefalinger og kostplaner kunne han spise og motionere sig ud af sukkersygen.

Derudover fik jeg en 10-årig dreng i forløb med en fedtprocent på ca. 30% da han startede. Efter et år i forløb sluttede han med en fedtprocent tæt på 20% samt mange gode faste vaner både indenfor kosten men også motionen. Jeg mødte ham tilfældigt for ca 1 år siden, og der bevarede han stadig sin fine fedtprocent 3 år efter. Resultaterne af begge disse forløb gør mig utrolig glad :-)

I 2016 blev daværende direktør jeg var PA for afskediget og jeg stod pludselig i en situation, hvor jeg skulle gøre op med mig selv, om jeg ville fortsætte uden ham for en anden direktør eller om jeg skulle søge mig et andet job. Inden jeg selv nåede at tage beslutningen valgte man oppefra at afskedige hele den daværende ledelse inkl. undertegnede. Det satte mig i en ny situation. Skulle jeg søge mig et job et andet sted, skulle jeg gå 100% selvstændig, skulle jeg søge mig et deltidsjob eller hvad skulle jeg stille op? På daværende tidspunkt følte jeg mig ikke klædt nok på/have nok erfaring til at tage springet som selvstændig og leve 100% af at være kostvejleder. Derfor valgte jeg i en periode på nogle år at have et deltidsjob og ved siden køre min lille hobbyvirksomhed op til at fylde mere og mere. Jeg fik flere og flere kunder i forløb og det blev sværere og sværere at tilbyde nye og eksisterende kunder tider til konsultation, så i vinteren 2017/2018 tog jeg beslutningen om at tage springet fra mit ellers så gode, faste, velbetalte, spændende og udfordrende job til at gå all-in i mit eget firma Lev det Sunde Liv.

Dog ændrede situationen sig atter og virksomheden tilbød mig at være tilknyttet på freelancebasis, hvilket jeg takkede ja tak til.

Kombinationen med de administrative opgaver med mine mange års erfaring indenfor dette fag og de nye opgaver som både kostvejleder, personlig træner og fitness-instruktør er det ideelle arbejdsliv for mit vedkommende.

Jeg elsker simpelthen denne måde at arbejde på og friheden til selv at kunne vælge fra og til.

Når jeg er glad på mit job som man trods alt bruger langt størstedelen af sine aktive, vågne timer på bliver jeg også en meget bedre udgave af mig selv som mor, hustru og veninde.

Jeg håber I kunne lide mit første blog-indlæg og glæder mig allerede til at skrive det næste, som kommer til at handle om hvilke specialer, jeg har taget efter kostvejleder-uddannelsen og hvorfor jeg netop har valgt disse og hvad jeg bruger dem til.73 views1 comment

CVR 28873433

Ring eller sms

     21203120

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© November 2018 by  Lev det Sunde Liv